ثبت دریافت وجوه نقد و اسناد دریافتنی در نرم افزار آرپا
ثبت دریافت وجوه نقد و اسناد دریافتنی در نرم افزار آرپا
ثبت دریافت وجوه نقد و اسناد دریافتنی در نرم افزار آرپا از طریق زیر سیستم خزانه داری آرپادر دسترس می باشد. از آن جا که موسسات و شرکت ها در برابر ارائه خدمات و یا فروش محصولات خود وجوه نقد و یا اسنادی را دریافت می کنند. لذا حسابداران موظف هستند که عملیات دریافت را به موقع ثبت کنند. چنانچه از نرم افزار حسابداری آرپا استفاده می کنید امکان ثبت دریافت ها از طریق زیر سیستم خزانه داری آرپا مهیا می باشد. در این مقاله قصد داریم نحوه ثبت دریافت ها در نرم افزار حسابداری آرپا را به طور کامل ارائه دهیم.
برگه دریافت در نرم افزار حسابداری آرپا
شمایل کلی برگه دریافت در نرم افزار حسابداری آرپا به صورت زیر می باشد:
در برگه دریافت ابتدا فیلدهای بالا که شامل دسته بندی برگه، طرف حسابی که وجه یا سند از وی دریافت شده و تاریخ دریافت را ثبت می کنیم. که در گرید اول اطلاعات مربوط به حساب بانکی و نحوه تسویه مشخص می گردد. و در واقع می توان گفت که گرید اول در برگه دریافت سمت بدهکار و گرید دوم سمت بستانکار سند حسابداری را تشکیل می دهند.
روش های مختلف دریافت جهت تسویه فاکتورها
روش های مختلفی برای دریافت ها بابت تسویه فاکتورها در نرم افزار حسابداری آرپا وجود دارد. که شامل روش تسویه نقدی، روش تسویه چکی و حالت انتخابی می باشد. در ادامه در مورد هر یک از این روش ها توضیحاتی ارائه می گردد.
روش نقدی
نوع نقدی زمانی انتخاب می گردد که وجه دریافتی به صورت مستقیم به حساب بانکی واریز شده است. و در این حالت فیلدهای مربوط به چک از قبیل عملیات چک، تاریخ سررسید، شماره چک و ... غیرفعال می گردد.
روش چک/بن
نوع چک/بن زمانی استفاده می گردد که وجه دریافتی با چک یا سفته به شرکت پرداخت شده است و در این حالت فیلدهای مربوط به حالت نقدی غیر فعال می گردد.
روش انتخابی
در این حالت کاربر هیچ یک از حساب های بانکی و یا اسناد دریافتی را نمی تواند انتخاب کند. به عبارت دیگر در حالت انتخابی مبلغ دریافتی به صورت مستقیم به حساب شرکت واریز نشده است. و کاربر می تواند حساب سمت بدهکار را در برگه های دریافت به دلخواه در فیلد کد حساب انتخاب نماید.
آیتم های موجود در گرید دوم برگه دریافت
ردیف تراز (Alt+B)
با کلیک بر روی گزینه ردیف تراز، چنانچه در قسمت بالا اطلاعات و مبلغ دریافتی وارد شده باشد.، در قسمت پائین یک ردیف تراز از لحاظ مبلغ ایجاد می کند. که نوع آن به صورت پیش فرض دریافت متفرقه مشتری انتخاب گردیده است و مبلغ آن با مبلغ دریافتی یکسان می باشد. در واقع این گزینه برای سهولت ثبت برگه ها توسط کاربر می باشد. لازم به ذکر می باشد که اصولا استفاده از ردیف تراز به این دلیل که کاربر نمی تواند فاکتورهای فروش طرف حساب های خود را تسویه نماید. و عملا امکان گزارشگیری وضعیت تسویه فاکتورهای فروش را از دست می دهد، پیشنهاد نمی گردد.
دوره های مالی
در فیلد دوره مالی می توانیم سال مالی مربوطه که قصد ثبت برگه دریافت و یا پرداخت آن را داریم انتخاب کنیم. به نوعی می توان گفت این گزینه مانند یک فیلتر عمل می کند. چنانچه دوره مالی خاصی انتخاب شده باشد با فراخوانی برگه تنها فاکتورهایی نمایش داده می شود. که در دوره مالی مربوطه تسویه کامل نشده باشند.
فراخوانی برگه ها (Alt+F)
چنانچه طرف حساب در برگه دریافت و یا پرداخت مشخص شده باشد. با کلیک بر روی فراخوانی برگه ها می توانیم به تمامی فاکتورهای تسویه نشده و یا تسویه ناقص فرد دسترسی داشته باشیم.
تسهیم (Alt+T)
فرض کنید مبلغی دریافت شده است که می توان بخشی از چند فاکتور فروش تسویه نشده را تسویه کرد. در چنین حالتی با کلیک بر روی گزینه تسهیم، مبلغ دریافتی بین فاکتورها توزیع می گردد. در خصوص برگه پرداخت و مبلغ پرداختی نیز همین قابلیت در نرم افزار آرپا وجود دارد.
نمایش برگه جاری
در برگه های دریافت و پرداخت با کلیک بر گزینه فوق می توانیم به برگه خرید، فروش و یا هر برگه ای که قصد تسویه آن را داریم، رفته و جزئیات آن را مشاهده کنیم.
نتیجه گیری
همانطور که گفته شده حسابداران ملزم به ثبت وجوه و اسناد دریافتی می باشند، که نرم افزار حسابداری آرپا از طریق زیر سیستم خزانه داری این امکان را مهیا می سازد. در نرم افزار آرپا به سه روش نقدی، چکی و انتخابی امکان تسویه فاکتورها و دریافت وجوه می باشد. همانطور که اشاره شد در روش انتخابی کاربر می تواند به صورت دلخواه کد حساب سمت بدهکار خود را در روند ثبت انتخاب نماید.