• 031 - 34008
  • خانهدانستنی هاحسابداری شرکتی

    حسابداری شرکتی

    نویسنده : مدیر ارشد
    تاریخ : 1401/10/25
    حسابداری شرکتی

    حسابداری شرکتی

    حسابداری شرکتی یکی از مباحث مهم در حسابداری می باشد، که آشنایی با آن حائز اهمیت می باشد. امروزه با توجه به گسترش مراودات مالی، افزایش تنوع در کسب و کارها و پیچیدگی روند سازمان های دولتی از قبیل سازمان مالیات و … تمامی شرکت ها به عنوان یک شخصیت حقوقی صرف نظر از نوع و حجم کار نیاز به حسابدار دارند. مدیران با استفاده از نرم افزار حسابداری شرکتی کار خود را با دقت و سرعت بیشتری انجام خواهند داد. زیرا گزارشات کامل و منظم نرم افزارهای شرکتی منجر به مدیریت بهتر و امکان جمع بندی اطلاعات حسابداری کسب و کار خود می شود.

    حسابداری شرکتی در واقع یک فرآیند حسابداری می باشد. که در آن حسابدار تمامی فعالیت های حسابداری مربوط به شرکت خود را انجام می دهد. شرکت با توجه به حجم کاری خود ممکن است تعدادی حسابدار برای انجام امور مالی و ثبت آن ها استخدام نماید.

    در کل در  این حسابداری ، حسابدار به ثبت تمامی رویدادهای مالی شرکتی که در آن استخدام شده است می پردازد. تا بتواند به کمک گزارشات روزانه، ماهیانه و حتی سالیانه وضعیت مالی شرکت را بررسی و گزارش کند. همچنین در این حسابداری آشنایی با قوانین مالیاتی بسیار حائز اهمیت می باشد.

    جهت انجام حسابداری های مربوط به شرکت انتخاب نرم افزاری مناسب یکی از چالش های بزرگ حسابداران و مدیران شرکت ها می باشد . نرم افزار حسابداری آرپا با بیش از 40 زیر سیستم تخصصی سعی در تامین نیاز شرکت ها در صنعت های مختلف از جمله شرکت های خدماتی ، بازرگانی ، پخش ، تولیدی ، پیمانکاری داشته است . همچنین با پیش بینی زیر سیستم های همچون حقوق دستمزد اموال و دارایی ثابت ، سیستم های ارزی و خرید خارجی توانسته است نیاز های تکمیلی صنعت های نام برده را تامین نماید.

    حسابداری شرکتی

    انواع حسابداری شرکتی

    شرکت ها بسته به ماهیت فعالیت خود می توانند به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. که در این قسمت به این موارد اشاره می کنیم.

    حسابداری شرکتی خدماتی

    شرکت های خدماتی در ازای ارائه خدمات به مشتریان خود به کسب درآمد می پردازند. این نوع از حسابداری به عنوان ساده ترین نوع  این حسابداری به شمار می آید چون در آن حسابدار تنها با حساب درآمد و هزینه درگیر می باشد.

    حسابداری شرکتی بازرگانی

    حسابداری بازرگانی که به صورت عمده خرید و توزیع آن میان خرده فروشان را در دستور کار دارند، در زمره این حسابداری قرار می گیرد. که در این میان علاوه بر خرید و فروش، واردات و صادرات کالا نیز از درگیری های حسابداری به شمار می آید.

    لازم به ذکر است شخص حسابدار بسته به نوع فعالیت باید به حوزه حسابداری مربوطه آشنایی کامل داشته باشد. چون در حوزه های موجود تفاوت های بسیاری وجود دارد. به عنوان مثال حسابداری در شرکت های پیمانکاری بر اساس میزان پیشرفت کار می باشد. و در شرکت های تولیدی بهای تمام شده بسیار حائز اهمیت می باشد. یا در شرکت های بازرگانی بحث خرید و فروش کالا و واردات و صادرات آن ممکن است به میان آید.

    حسابداری شرکتی تولیدی

    در حسابداری تولیدی ایجاد تعادل بین موجودی مواد و تولید محصول بسیار حائز اهمیت می باشد. تولید محصول و یا خرید مواد اولیه کمتر و یا بیشتراز نیاز ممکن است باعث خسارات مالی به شرکت شود. علاوه بر موارد ذکر شده محاسبه بهای تمام شده محصولات از جمله مهمترین موارد در شرکت های تولیدی می باشد.

    حسابداری شرکتی پیمانکاری

    در حسابداری پیمانکاری فعالیت بصورت پروژه انجام می گیرد، بنابراین از نکات قابل اهمیت در گزارشات مورد نیاز کارفرما تفکیک هزینه ها بر اساس سرفصل و همچنین به تفکیک پروژه ها می باشد. در حسابداری پیمانکاری در آمدها بر اساس صورت وضعیت های صادره وصول می گردد. همچنین بنا به ماهیت کار پروژه ای ممکن است مدت زمان انجام و تحویل یک پروژه بیش از یک دوره مالی باشد، که در اینصورت یکی از چالش های حسابداری استفاده از روشی مناسب جهت تعیین سود و زیان پروژه های می باشد.

    نرم افزار حسابداری شرکتی

    مزایای حسابداری شرکتی

    برخی از مزایای این حسابداری به قرار زیر می باشد.

    نظارت دقیق و کامل بر بودجه و برنامه ریزی های مالی پیش بینی شده

    مدیریت با استفاده از اطلاعات حاصل از  این حسابداری می تواند نظارت کاملی بر بودجه شرکت داشته باشد. و متوجه شود که آیا شرکت بر طبق برنامه ریزی های مالی پیش بینی شده پیش می رود یا خیر.

    نظارت کامل بر هزینه های کسب و کار

    با ثبت داده های مالی به صورت روزانه می توانند هزینه های ایجاد شده در شرکت را مورد بررسی قرار دهند و طبق برنامه ریزی های مدیریتی سعی برکاهش هزینه های غیر ضروری داشته باشند تا میزان سوددهی شرکت افزایش یابد.

    نظارت بر وضعیت مالی کسب و کار

    مدیریت شرکت با بررسی گزارشات روزانه، ماهیانه و سالیانه می توانند در جریان وضعیت مالی کسب و کار خود قرار بگیرند. در این صورت چنانچه تغییر منفی در وضعیت مالی شرکت به وجود آید مدیریت به موقع از آن آگاه می شود و می تواند برای رفع آن برنامه ریزی کند.

    مدیریت مؤثر

    در نهایت وجود حسابداری دقیق در شرکت ها می تواند مدیریت درست مجموعه را تسهیل نماید. مدیریت شرکت با داشتن دیتاهای دقیق از وضعیت مالی، هزینه ها و درآمدهای شرکت می تواند برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت درستی را اتخاذ نماید.

    معایب حسابداری شرکتی

    برخی از معایب این حسابداری در زیر اشاره شده است.

    حسابداری شرکتی چیست

    در نظر گرفتن فقط اقلام پولی

    از مهمترین نقاط ضعف این نوع حسابداری در نظر گرفتن مواردی می باشد که بر اساس و پایه پول می باشد. و اقلام غیر پولی که می تواند تاثیر بر وضعیت تجاری شرکت داشته باشد را در نظر نمی گیرد.

    در نظر نگرفتن ارزش پول با گذشت زمان

    از دیگر معایب  این حسابداری در این می باشد که بهای تمام شده در صورت های مالی بدون در نظر گرفتن تاثیرات تورم بر ارزش پولی می باشد.

    نتیجه گیری

    همانطور که ذکر شد شرکت های حقوقی با توجه به ماهیت فعالیت کاری می تواند به انواع مختلفی از قبیل حسابداری پیمانکاری، تولیدی، خدماتی و بازرگانی تقسیم شود. پرسنل مالی هر شرکت باید بسته به نوع فعالیت شرکت به وظایف و دستورالعمل های خود و همچنین به قوانین سازمان های نظارتی از قبیل اداره مالیات آگاهی کامل داشته باشد. لازم به ذکر است که بدانیم این حسابداری بخشی از حسابداری مدیریتی می باشد.

    اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با آشناهایتان به اشتراک بگذارید
    دیدگاه ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب مرتبط

    سامانه مودیان چیست
    سامانه مودیان چیست

    سامانه مودیان چیست سامانه مودیان یکی از مهمترین برنامه های سازمان امور مالیاتی کشور می باشد. که از تیر ماه […]

    مالیات بر ارزش افزوده
    مالیات بر ارزش افزوده چیست

    مالیات بر ارزش افزوده چیست مالیات بر ارزش افزوده چیست این سوالی است که شاید به آن برخورد کرده باشید […]

    تفاوت سیستم حسابداری ادواری و دائمی

    تفاوت سیستم حسابداری ادواری و دائمی سیستم حسابداری ادواری و دائمی دو روش مهم در علم حسابداری می باشند. که […]

    حساب های موقت و بستن آنها
    حساب های موقت و بستن آنها

    حساب های موقت و بستن آنها حساب های موقت به آن دسته از حساب هایی گفته می شود که برای […]

    صفر تا صد تهیه صورت های مالی
    صفر تا صد تهیه صورت های مالی

    صفر تا صد تهیه صورت های مالی صفر تا صد تهیه صورت های مالی توسط کارشناسان آرمان حساب در این […]

    لینک های مرتبط

    تمام حقوق این وبسایت برای آرمان حساب محفوظ است .
    سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
    مکالمه را شروع کنید
    سلام! برای چت پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
    ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم