• 031 - 34008
  • خانهدانستنی هانکات مهم حسابداری برای کسب و کارهای کوچک

    نکات مهم حسابداری برای کسب و کارهای کوچک

    نویسنده : مدیر ارشد
    تاریخ : 1402/12/27
    نکات مهم حسابداری برای کسب و کارهای کوچک

    نکات مهم حسابداری برای کسب و کارهای کوچک

    نکات مهم حسابداری برای کسب و کارهای کوچک را می توان تحت چندین سر فصل بیان کرد. کسب و کارهای کوچک جهت رشد مجموعه خود باید نکاتی را در خصوص روند فعالیت های حسابداری خود انجام دهند. که در این مقاله قصد داریم توضیحاتی در مورد این سرفصل ها را ارائه دهیم. چنانچه جهت خدمات حسابداری مالی کسب و کار خود نیاز به مشاوره دارید، می توانید از راهنمایی های مشاورین مجموعه آرمان حساب استفاده نمایید.

    هزینه های تجاری و شخصی جدا شوند

    یکی از مهمترین نکاتی که کسب و کارهای کوچک بهتر است آن را رعایت کنند، افتتاح یک حساب بانکی تجاری می باشد. حساب های بانکی تجاری مزایای زیادی دارند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

    الف – تسهیل در ردیابی و اثبات هزینه های تجاری برای استفاده از کسر مالیات

    ب – جدا نگه داشتن وجوه تجاری از وجوه شخصی

    ج – ارائه گزینه خط اعتباری که شرکت می تواند از آن برای پوشش شکاف های نقدی استفاده کرد.

    استفاده از نرم افزارهای حسابداری

    حسابداری فرآیند سازمان دهی شده برای ردیابی تمام درآمد ها، هزینه ها و یکی از اجزای حیاتی مدیریت مالی است. که تضمین کننده وجود اطلاعاتی برای تصمیم گیری صحیح کسب و کارها می باشد. از آنجا که امکان دارد حسابداری جزء مهارت های صاحبین کسب و کار های کوچک نباشد.، لذا کاربران می توانند جهت انجام این امور از نرم افزارهای حسابداری استفاده کنند. که ما می توانیم نرم افزار حسابداری آرپا و همچنین نرم افزار حسابداری اسپید را به صاحبین این مشاغل معرفی کنیم.

    تدوین بودجه ای مشخص

    یکی از اولین گام ها در ایجاد یک طرح تجاری، پیش بینی درآمد و فهرستی از هزینه های پیش بینی شده و سپس مقایسه بودجه با درآمدها و هزینه های واقعی می باشد. به طور کلی صاحبین مشاغل کوچک باید یک حساب بانکی مجزا برای حقوق و دستمزد راه اندازی کنند.

    نگهداری دقیق از سوابق تجاری

    یکی دیگر از مهم ترین نکاتی که صاحبین مشاغل کوچک باید به آن توجه کنند نگه داری و ذخیره دقیق از سوابق مالی کسب و کار خود می باشد.

    انتخاب روش حسابداری

    پنجمین نکته حسابداری برای کسب و کارهای کوچک در نظر گرفتن و انتخاب روش حسابداری مناسب با فعالیت خود جهت تعیین گزارشات سود و زیان، درآمدها و هزینه ها می باشد. به عبارتی می توان گفت حسابداری بر مبنای نقدی می تواند برای کسب و کارهای کوچک ساده تر و آسان تر باشد. زیرا درآمد ها و هزینه ها هنگام دریافت و پرداخت ها ثبت می گردد.

    نگهداری به روز دفاتر حسابداری

    ششمین نکته حسابداری برای مشاغل کوچک، به روز نگه داشتن دفاتر است که عدم رعایت آن باعث می شود، صاحبین مشاغل تصویر روشنی از وضعیت مالی شرکت نداشته باشند.

    نکات مهم حسابداری برای کسب و کارهای کوچک

    مراقب هزینه ها باشید

    از آنجا که عمده هزینه برای اکثر مشاغل کوچک، هزینه های نیروی کار و مواد مصرفی می باشد لذا صاحبین مشاغل باید به دنبال راهکارهایی جهت کتنرل هزینه ها باشند. در این موارد با کنترل هزینه ها می توان میزان سود مجموعه را افزایش داد.

    برنامه ریزی برای سرمایه گذاری های بزرگ

    مدیران کسب و کارهای کوچک می توانند با ردیابی مداوم هزینه ها و درآمدها، بهترین زمان برای سرمایه گذاری های بزرگ و همچنین تامین میزان اعتبار لازم جهت پوشش هزینه ها را ایجاد کنند.

    اطلاع از مهلت های مالیاتی

    مشاغل مشمول مالیات باید تقویم مالیاتی را بررسی کنند. تقویم مالیاتی شامل تاریخ سررسید و اقدامات برای هر ماه می باشد.

    اطمینان از میزان دقیق موجودی ها

    برای تهیه صورت های مالی، کسب و کارها به داده های دقیق موجودی نیاز دارند. باید بهای تمام شده کالای فروش رفته برای صورت سود و زیان و ارزش موجودی موجود در ترازنامه به طور دقیق وارد شود.

    استفاده از صورت های مالی برای ارزیابی عملکرد واحد تجاری

    می توان به عنوان یکی دیگر از نکات مهم حسابداری برای کسب و کارهای کوچک، به ارزیابی عملکرد واحد تجاری اشاره کرد. صورت های سود و زیان به آن ها کمک میکند میزان سود یا زیان حاصل از فعالیت خود را تعیین کنند. همچنین ترازنامه تصویری از دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام را در یک بازه زمان مشخص نمایش می دهد. علاوه بر ترازنامه و صورت سود و زیان می توان به صورت جریان وجوه نقدی اشاره کرد که این گزارش نشان دهنده این موضوع است که آیا شرکت وجه نقد کافی برای انجام تعهدات خود دارد یا نه؟

    پیش بینی مالی

    پیش بینی مالی به این دسته از کسب و کارها کمک می کند که درآمدها و هزینه های آتی را برآورد کنند. و براساس آن پیش بینی کنند که آیا شرکت نیاز به تامین مالی دارد یا باید هزینه های سرمایه ای انجام دهد.

    پیگیری فاکتورها

    برای افزایش شانس دریافت زودتر مبالغ فاکتورها، بهتر است که فاکتورهای رسمی به محض اتمام کار برای مشتریان ارسال گردد.

    نتیجه گیری

    همانطور که در این مقاله ذکر شد صاحبین مشاغل و کسب و کارهای کوچک با دانستن نکات مهم حسابداری می توانند احتمال موفقیت خود افزایش دهند همچنین با بررسی معیارهای مالی مهم از فرصت های رشد سرمایه گذاری مطلع و اطمینان حاصل می کنند که شرکت آن ها در مسیر ورشکستگی قرار ندارد.

    اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با آشناهایتان به اشتراک بگذارید
    دیدگاه ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب مرتبط

    چگونه درصد تخفیف را محاسبه کنیم
    چگونه درصد تخفیف را محاسبه کنیم

    تخفیف‌ها همیشه جذاب هستند، به ویژه وقتی که با درصد تخفیف همراه می‌شوند. از خریدهای آنلاین تا فروشگاه‌های فیزیکی، درصد […]

    روز حسابدار چه روزی است
    روز حسابدار چه روزی است

    روز بین‌المللی حسابدار: تجلیل از حرفه‌ای که جهان را به هم پیوند می‌زند روز حسابدار، که در تاریخ ۱۰ نوامبر […]

    همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری
    همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری

    همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری یکی از موارد مهم و ضروری برای بازنشستگان کشوری است. چراکه بازنشستگان طیف گسترده ای […]

    هوش مصنوعی عکس

    هوش مصنوعی عکس و انواع هوش مصنوعی (AI) به سرعت در حال تغییر نحوه ایجاد، ویرایش و بهبود تصاویر است. […]

    دانلود درسان دسک
    دانلود درسان‌ دسک | dorsandesk

    دانلود درسان‌ دسک – آیا به دنبال راه حلی ایده‌آل برای کنترل از راه دور کامپیوتر خود از هر نقطه […]

    لینک های مرتبط

    تمام حقوق این وبسایت برای آرمان حساب محفوظ است .