تبصره ماده 100 مالیاتی چیست ؟
تبصره ماده 100 چیست؟ مطابق با تبصره ماده 100 مشاغلی که درآمد حاصل از فروش کالا و یا خدمات آن ها در یک سال کمتر از 100 برابر سقف مالیاتی در سال جاری باشد.، از انجام تکالیفی مانند نگهداری دفاتر مالی و ارسال اظهارنامه به سازمان مالیاتی معاف هستند. به طور کلی در این مقاله قصد داریم توضیحاتی در باب تبصره ماده 100 و اینکه چه کسانی می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند ارائه دهیم. جهت آشنایی بیشتر با موارد مالیاتی و معافیت ها می توانید مقاله “روش های موثر بر کاهش مالیات سازمان ها چیست ؟” را مطالعه نمایید.
تبصره ماده 100 به زبان ساده
به زبان ساده می توان گفت که در تبصره ماده 100 این امکان فراهم آمده که اگر درآمد حاصل از فعالیت یک کسب و کار از قبیل فروش کالا و یا خدمات آن ها در یک سال کمتر از 100 برابر سقف مالیاتی در نظر گرفته شده برای سال جاری باشد.، از انجام تکالیف مالیاتی از قبیل نگهداری دفاتر مالی و ارسال اظهارنامه مالیاتی به سازمان مالیاتی معاف هستند.
چه کسانی مجاز به استفاده از تبصره ماده 100 هستند؟
در پاسخ به این سوال که چه کسانی مجاز به استفاده از تبصره ماده 100 هستند.، می توان گفت که کلیه صاحبان کسب و کارها که میان درآمد حاصل از فروش و ارائه خدمات آن ها در سال جاری کمتر از 6.720.000.000 تومان باشد. و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری شده باشد، می توانند از تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی در امان باشند.
چه مشاغلی نمی توانند از تسهیلات تبصره ماده 100 استفاده کنند؟
1. کسب و کارهای حقوقی
2. درآمد کسب و کار بیشتر از 6.720.000.000 تومان باشد.
3. برای مشاغلی که فرم مالیاتی ماده 100 در درگاه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی قرار نگرفته باشد.
4. صاحبین مشاغلی که بر خلاف قانون پایانه های فروشگاهی، تاکنون دستگاه پوز فروشگاهی را در محل کار خود نصب نکرده اند.
5. مودیانی که از ماده 137 قانون مالیات های مستقیم استفاده کرده باشند.
آخرین فرصت ارسال تبصره ماده 100 تا چه زمانی است؟
آخرین فرصت ارسال تبصره ماده 100 برای هر سال تا پایان فصل بهار سال آتی می باشد. به عبارت دیگر آخرین فرصت ارسال برای سال 1402 ، 31 خرداد ماه1403 می باشد. لازم به ذکر است که این مهلت قابل تمدید نیست. مودیانی که قصد استفاه از تبصره ماده 100 را دارند باید تا این تاریخ، نسبت به ثبت اظهار نامه مالیاتی سال قبل و ارائه دفاتر و مدارک به اداره امور مالیاتی اقدام کنند.
نتیجه گیری
در این مقاله توضیحاتی در مورد تبصره ماده 100 ارائه گردید. حال تفاوت تبصره ماده 100 با اظهارنامه مالیاتی در این موضوع است که از نظر مالیاتی، اظهارنامه یک فرم است که صاحبین مشاغل باید میزان درآمد ها و هزینه های خود را در قالب اظهارنامه مالیاتی برای سازمان امور مالیاتی ارائه دهد. تا میزان مالیات مشمول مشخص و مودی نسبت به پرداخت آن اقدام کند. در حالی که تبصره ماده 100 یکی از راهکارهای سازمان امور مالیاتی کشور برای تشویق مودیان به پرداخت مالیات در نظر گرفته است. بدین مضمون که چنانچه مجموع فروش سالیانه صاحبین مشاغل تا 100 برابر سقف معافیت مالیاتی باشد، از ثبت اظهارنامه مالیاتی معاف می شوند.
برای مشاوره و انجام خدمات حسابداری مالیاتی می توانید با کارشناسان آرمان حساب تماس بگیرید.
دیدگاه ها