• 031 - 34008
  • خانهدانستنی هاسامانه مودیان چیست

    سامانه مودیان چیست

    نویسنده : مدیر ارشد
    تاریخ : 1401/12/14
    سامانه مودیان چیست

    سامانه مودیان چیست

    سامانه مودیان یکی از مهمترین برنامه های سازمان امور مالیاتی کشور می باشد. که از تیر ماه سال 1401 راه اندازی شده و در اختیار واحدهای اقتصادی قرار گرفته است.

    همانطور که می دانید یکی از مهمترین منابع درآمدی دولت از طریق مالیات تامین می گردد. در سالیان گذشته واحدهای اقتصادی با کتمان اطلاعات و تغییر در آن می توانستند از پرداخت مالیات طفره روند. دولت برای جلوگیری از این اقدامات و افزایش شفافیت اقدام به راه اندازی سامانه مودیان کرد. اکنون با وجود راه اندازی این سامانه برخی از افراد آشنایی کامل با سامانه مودیان و قوانین امور مالیاتی پایانه های فروشگاهی ندارند. در این مقاله سعی داریم به تمامی جوانب مربوط به این سامانه بپردازیم.

    آشنایی با سامانه مودیان

    سامانه مودیان یک سامانه ملی می باشد. که توسط سازمان امور مالیاتی راه اندازی شده و از تیر ماه سال 1401 در اختیار کسب و کارها قرار گرفته است. هدف از راه اندازی این سامانه، جلوگیری از فرار مالیاتی واحدهای اقتصادی، افزایش شفافیت فعالیت های تجاری واحد ها و در نهایت برقراری عدالت مالیاتی می باشد.

     نحوه کار در سامانه مودیان

    تمامی اشخاص حقیقی صاحبان واحدهای اقتصادی صنفی یا غیر صنفی و اشخاص حقوقی طبق قانون موظف به ثبت نام در سامانه مودیان به آدرس tp.tax.gov.ir می باشند. پس از ثبت نام در این سامانه به هر مودی یک پنل کاربری اختصاص داده می شود. تا در لحظه اطلاعات بین سازمان مالیاتی و مودیان از طریق این سامانه تبادل شود. لازم به ذکر است این سامانه تحت نظارت سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.

    مودیان می توانند با استفاده از هر نرم افزار و سخت افزاری که قابلیت اتصال به این سامانه را داشته باشد. از قبیل رایانه های شخصی، پایانه های فروشگاهی و … صورتحساب های خود را وارد نمایند. صورتحساب های وارد شده به صورت الکترونیکی در پنل کاربری اختصاصی مودی ذخیره می گردد.

    سازمان مالیاتی کشور پس از بررسی و راست آزمایی صورتحساب های مودیان، اقدام به تایید آن ها می نمایند. در این سامانه افراد هیچ گونه تغییری در اطلاعات نمی توانند ایجاد کنند. و شفافیت اطلاعات وارد شده بسیار زیاد می باشد.

    در این سامانه مصرف کننده نهایی امکان مشاهده و بررسی صحت اطلاعات فروشنده را خواهد داشت. همچنین مودیان مشمول مالیات می توانند از طریق همین سامانه اقدام به محاسبه مالیات بر ارزش افزوده خود کنند.

    زمان و نحوه ثبت نام در سامانه مودیان

    مودی جهت ثبت نام در سامانه باید به درگاه ملی سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه نماید. و در تب ثبت نام با وارد کردن اطلاعاتی از قبیل کد ملی، شماره تلفن همراه و تاریخ تولد ثبت نام خود را تکمیل نماید.

    سامانه مودیان چیست

     

    پس از ثبت نام در سامانه، مودی می تواند از طریق تب ورود موجود در همین سایت وارد سامانه شود. و از طریق گزینه عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه ثبت نام خود در سامانه مودیان را تکمیل نماید. در نهایت نام کاربری و رمز ورود به سامانه مودیان به شماره همراه کاربر ارسال می گردد.

    لازم به ذکر است هر مودی نیاز به اخذ گواهی امضا الکترونیکی دارد که می تواند از مراکز صدور گواهی الکترونیکی فعال که لیست اسامی آنها در سایت rca.gov.ir موجود می باشد، تهیه نماید.

    همچنین پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور می تواند به سامانه مودیان به آدرس tp.tax.gov.ir مراجعه نماید. و با ورود به پنل کاربری خود شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را دریافت نماید.

    نتیجه گیری

    یکی از مشکلات دولت مواجه با فرار مالیاتی واحدهای اقتصادی و عدم شفافیت در اطلاعات بود. که در راستای بر طرف نمودن این مشکل و ایجاد عدالت مالیاتی و جلوگیری از افزایش فشار مالیاتی بر گروهی خاص از واحدهای اقتصادی اقدام به راه اندازی سامانه مودیان نمود. در این سامانه تمامی افراد صاحب شغل و اشخاص حقوقی طبق قانون موظف به ثبت نام و انجام تکالیف قانونی خود هستند. لازم به ذکر است مودیان مشمول در صورت عدم ثبت نام و انجام تکالیف قانونی طبق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مشمول جریمه می شوند. شما می توانید برای انجام خدمات حسابداری مالیاتی خود با کارشناسان متخصص آرمان حساب تماس بگیرید.

    اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با آشناهایتان به اشتراک بگذارید
    دیدگاه ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب مرتبط

    مالیات بر ارزش افزوده
    مالیات بر ارزش افزوده چیست

    مالیات بر ارزش افزوده چیست مالیات بر ارزش افزوده چیست این سوالی است که شاید به آن برخورد کرده باشید […]

    تفاوت سیستم حسابداری ادواری و دائمی

    تفاوت سیستم حسابداری ادواری و دائمی سیستم حسابداری ادواری و دائمی دو روش مهم در علم حسابداری می باشند. که […]

    حساب های موقت و بستن آنها
    حساب های موقت و بستن آنها

    حساب های موقت و بستن آنها حساب های موقت به آن دسته از حساب هایی گفته می شود که برای […]

    صفر تا صد تهیه صورت های مالی
    صفر تا صد تهیه صورت های مالی

    صفر تا صد تهیه صورت های مالی صفر تا صد تهیه صورت های مالی توسط کارشناسان آرمان حساب در این […]

    وام و تسهیلات بانکی
    وام و تسهیلات بانکی

    وام و تسهیلات بانکی وام و تسهیلات بانکی یکی از رایج ترین موارد موجود در سازمان ها و شرکت ها […]

    لینک های مرتبط

    تمام حقوق این وبسایت برای آرمان حساب محفوظ است .
    سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
    مکالمه را شروع کنید
    سلام! برای چت پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
    ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم